Podijeli objavu

Policija u Bihaću u četvrtak je identificirala veću skupinu ilegalnih migranata iz Afganistana u jednom napuštenom objektu u tom gradu i prevezla ih u obližnji migrantski kamp u selu Lipa, potvrdila je Služba za poslove sa strancima u Ministarstvu sigurnosti BiH, ističe Hina.

Policajci su 42 muškarca pronašli u napuštenom objektu nekadašnje tvornice “Kombiteks” pri redovitom pregledu koje kontinuirano provode od početka ljeta kako bi sve migrante izmjestili iz središta Bihaća.

Među migrantima maloljetnik

Svi pronađeni Afganistanci su samci, a među njima je bio i jedan maloljetnik. Nije navedeno borave li oni dulje na području Bihaća ili su nedavno stigli. Sada je svima osiguran smještaj u dvadesetak kilometara udaljenom kampu “Lipa” koji je ranije ove godine potpuno osposoboljen i može primiti do 1500 osoba.

“Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji s lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona”, stoji u priopćenju.

Vlasti u BiH strahuju da bi se i ta zemlja mogla naći na udaru novog migrantskog vala za kojega se očekuje da će ga potaknuti pad vlade u Afganistanu no za sada nema potvrde da je povećan broj izbjeglica iz te zemlje na tzv. balkanskoj ruti, navodi Telegram.hr.

Podijeli objavu