Podijeli objavu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata, javlja Hina.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer, dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda, nije prenio upravljačka prava na drugu osobu, na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja – CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića, jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu “Ličanka – proizvodnja pića” iz Donjeg Pazarišta i prokurista u trgovačkom društvu “Pivovara Ličanka” iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podatci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano za parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Dragan Kovačević će tužiti Povjerenstvo za sukob interesa?

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, iz njemu bliskih izvora doznajemo da on razmišlja o tužbi protiv Povjerenstva, jer tvrdi da je kažnjen protuzakonito.

“Kovačević je kažnjen bez ikakvog pravnog temelja. On nije državni dužnosnik. Povjerenstvo namjerno zloupotrebljava Zakon koji primjenjuje ili je nedovoljno stručno da pročita Zakonsku osnovu tko je dužnosnik i na koga se odnosi Zakon o sprečavanju sukoba interesa”, saznajemo iz izvora bliskih Kovačeviću.

Taj izvor kaže i da Kovačević razmišlja o tužbi protiv Povjerenstva, jer im je već dostavio pravno mišljenje u kojem im obrazlaže da nije državni dužnosnik i da se na njega ne odnosi navedeni Zakon, navodi Index.hr.

Podijeli objavu