Podijeli objavu

Proslavljeni glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je za N1 kako nije bio iznenađen potezom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da u ovu instituciju uvede harmonikaša zaključivši kako ovo nije kraj groteske.

Također, govorio je i o ratnim prijetnjama poručivši kako uvijek ima patriota da brane državu.

Gost Novog dana se dotakao i teme rata. Poručio je jasno onima koji priželjkuju rat “da Bog da im bio u kući”. Ali je dodao i da “patriote neće dozvoliti podjelu države”.

“Kad vi dobijte šlagvort od onih tko najavljuje odcjepljenje, koji bi Potočare, Prijedor ili Foču pripojili Srbiji, sve one gradove gdje nije presuđen genocid… sasvim je logično da patriote ove zemlje odgovore na način ‘nema nikakvog problema’. Da ponovim riječi Hamdije Abdića Tigra: “Ako je potrebno mi ćemo opet braniti Bosnu i Hercegovinu”. Pogotovo ovi koji su 1992. stali u obranu”, naveo je direktor

Kamernog teatra 55. “Šta ako poruče da je granica Bosne i Hercegovine u Rajlovcu ili na Velešićima. Poručuje to ovaj iz Laktaša. Hvala Bogu da ima razumnih ljudi poput Šarovića”, kazao je Hadžihafizbegović.

Izvor: Bljesak.info

Podijeli objavu