Podijeli objavu

Obožavatelji kraljevske obitelji primijetili su kako je Charlotte od Cambridgea, miljenica britanskog dvora ,uvijek odjevena u haljinice i suknje – dok druge, starije dame na dvoru nose i hlače. Je li ovo neki dress code koji slijediti moraju samo male princeze?

Princeza Charlotte, drugo dijete vojvotkinje Kate i princa Williama, koja je ujedno i njihova jedina kćer, apsolutna je miljenica britanske javnosti. Njezin dražestan način raznježuje srce svakog pravog obožavatelja kraljevske obitelji. Prilikom javnih nastupa malena princeza redovito svima ‘krade show’, a u središtu pozornosti nerijetko su i njezini preslatki outfiti. No, svi su primijetili kako su to redovito samo haljine i suknje – djevojčica plave krvi navodno gotovo nikad ne nosi hlače.

Život na dvoru donosi mnoga straga pravila za sve članove obitelji pa tako i za šestogodišnju princezu Charlotte od Cambridgea, no kome smetaju hlače? Kako se čini, samoj Kate. Naime, iako se samu vojvotkinju može vidjeti u elegantnom sportskom izdanju, za svoju kćerkicu ova vojvotkinja poznata po dobrom stilu uglavnom bira samo suknjice i haljine.

Prema riječima dječje britanske modne dizajnerice Rachel Riley, mala princeza svojom odabirom odjeće zapravo nije obavezna poštivati neka poseban pravila. To da je se može pretežno vidjeti samo u djevojačkoj odjeći odluka je mame Kate koja na ovaj način nastoji održati tradicionalni image engleskog dvora, piše britanski Telegraph.

Ovo je dakle razlog zašto najmlađe članove kraljevske obitelji odijevaju u klasičnom stilu. I Charlottina braća, George i Louise uglavnom nose dječje kratke hlače koje su u Velikoj Britaniji, prema tradiciji, znak pripadnosti višoj klasi.

Ova je nepisana modna pravila slijedila i princeza Diana koja je na jednak je način odijevala svoje sinove. Sve ovo vrijedi samo za javne nastupe, naime kad se igraju u dječjoj sobi ili u vrtu i Charlotte i njezina braća odjeveni su ležerno te tada napokon smiju biti – samo djeca.

Izvor: Žena.hr

Podijeli objavu