Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković uputio je u utorak sućut obitelji Zorana Jašića, u kojoj ističe kako smo Jašićevim odlaskom izgubili uglednog i vrsnog stručnjaka na polju ekonomskih znanosti, koji je veliki obol dao hrvatskoj politici i diplomatskoj službi, piše Hina.

Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti bivšeg ministra financija, profesora Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i veleposlanika Zorana Jašića. Njegovim odlaskom izgubili smo uglednog i vrsnog stručnjaka na polju ekonomskih znanosti, koji je svoj veliki obol dao hrvatskoj politici i diplomatskoj službi, stoji u sućuti.

Zoran Jašić ostat će, istaknuo je premijer Plenković, upamćen kao čovjek koji je svoje znanje i iskustvo stavio u službu hrvatskih građana obnašajući odgovornu dužnost ministra financija u Vladi Republike Hrvatske od 1992. do 1994. godine, u teškim i izazovnim vremenima obrane i stvaranja demokratske hrvatske države.

Svoje iznimno bogato poznavanje ekonomskih znanosti nesebično je godinama prenosio studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem je bio redoviti profesor javnih financija, kao i na Diplomatskoj akademiji MVEP-a. Hrvatsku znanost zadužio je brojnim objavljenim knjigama iz područja javnih financija i gospodarstva. Hrvatsku je domovinu uspješno, časno i dostojno predstavljao kao izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH pri EU u Bruxellesu te kao veleposlanik u Njemačkoj i Austriji. Za svoj višedesetljetni rad i zasluge dobio je brojne, domaće i strane, nagrade i priznanja.

Uime Vlade i moje osobno primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja, zaključuje se u sućuti premijera Plenkovića obitelji Jašić.

Izvor: N1

Podijeli objavu