Podijeli objavu

Odvjetnik Zvonimir Hodak je pušten na slobodu nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja u Dubrovniku, a zbog oružja koje je kod njega pronađeno bit će podnesena kaznena prijava, doznaje Dubrovački dnevnik.

Kako su kazali iz policije, kriminalističko istraživanje je dovršeno, a protiv muške osobe (83) kod koje je na dubrovačkom aerodromu pronađeno oružje prilikom kontrole slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz članka 331 Kaznenog zakona, neovlašteno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari.

Podsjetimo, Hodak je jučer trebao biti na letu iz Dubrovnika za Zagreb u 16:20, no kod njega je tijekom pretrage pronađeno oružje. Radi se o manjem improviziranom vatrenom oružju.

Jutarnji list doznaje da je Hodak kod sebe imao tzv. pištolj-olovku. Riječ je o najčešće improviziranome vatrenome oružju koje oblikom imitira olovku, no u njemu se nalazi pravi metak manjega kalibra koji se uz pomoć okidača može ispaliti. Takvo vatreno oružje je zabranjeno posjedovati, odnosno za njega se ne može ishoditi dozvola.

Izvor: Index.hr.

Podijeli objavu