Podijeli objavu

Napadač Malmöa i hrvatske reprezentacije Antonio Mirko Čolak nakonferenciji za medije najavio je susret s Maltom te je prokomentirao stanje u reprezentaciji, posebno u vrhu napada.

Naknadno je popisu Zlatka Dalića za ključne akcije u studenom priključen Antonio Mirko Čolak. Napadač Malmöa s pretpoziva stigao je u kadar gdje su napadači po imenima jaki, konkurenciju čine imena kao što su Petković, Livaja, Kramarić.

“Ja sam dio ove ekipe, izbornik me pozvao jer zna moje kvalitete kao devetke. Nema veze način igre i gdje me izbornik vidi, pružit ću maksimum. On zna da su mole kvalitete u kaznenom prostoru. Mi smo jedna ekipa, svi želimo bodove i pobjede, pomažemo jedan drugom nego što smo konkurencija”, rekao je Čolak na konferenciji za medije.

Malmö je na kraju svoje sezone i do kraja ima tek osigurati naslov prvaka u Švedskoj te privesti avanturu u Ligi prvaka kraju.

“Imamo još tri kola, dvije utakmice Lige prvaka. Odigrao sam skoro 40 utakmica u pola godine. Sve je u našim rukama za prvenstvo, najbolja smo ekipa u Švedskoj, na nama je da pobijedimo sve do kraja sezone i onda slavimo.”

Čolak svakako prati i rezultate Rijeke iz koje je otišao kao najbolji strijelac lige, a iznenadili su ga još bolji rezultati nekadašnjeg kluba.

“Pratim HNL svaki tjedan. Nisam očekivao prvo mjesto Rijeke jer su promijenili puno igrača i sportskog direktora, nisam očekivao da će sve odmah proraditi. No, sretan sam jer su tu gdje jesu, ali bit će zanimljiva borba s Dinamom, Osijekom, Hajdukom. Uvijek smo željeli da HNL bude zanimljiv, da Dinamo ne osvaja svake godine i bit će zanimljivih utakmica do kraja sezone.”

Ključ protiv Malte je da Hrvatska bude svoja.

“Nema lakih utakmica, treba ići 100 posto. Moramo odmah igrati našu igru, kreirati šanse i odmah zabiti. To treba biti ključ za pobjedu, nema druge opcije.”

Konkurencija u napadu je jaka po imenima, ali se kroz medije posljednjih mjeseci stalno provlači taj problem “devetke” i špice.

“Ne znam tko priča o problemima, što se mene tiče ih nema. Kad gledaš zadnje cikluse, skoro sve smo dobili, i drugi su zabijali golove. Samo je bitno da Hrvatska probjeđuje. Na dobrom smo putu, nije bitno tko je devetka, svatko će dati svoj maksimum i dobro će odigrati, bio to ja, Petković, Livaja, Kramarić… Nema nikakvih problema.”

Mala bojazan je stanje Luke Modrića koji se razbolio, ali se pojavio na okupljanju. Svi se nadaju da može igrati i protiv Malte, da ga se neće trebati čuvati.

“Mislim da je on najbitniji igrač ekipe, nadam se da može igrati obje utakmice jer je motor ekipe. Želim da s njim pobjeđujemo, ali ako ne bude mogao, opet imamo kvalitetnih igrača. Neće biti problema, oko toga se ne brinemo previše.”

Iako je šest bodova imperativ, napadač ne osjeća dodatan pritisak.

“Ja ne osjećam pritisak jer imamo sve u našim rukama, to je najbolja situacija. Što se tiče naše kvalitete, znamo da možemo do šest bodova, ali idemo korak po korak. Prvo četvrtak pa ćemo vidjeti dalje, ali nema dodatnog pritiska jer želimo pobijediti svaku utakmicu.”

Igranje za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu bilo bi ostvarenje sna, ali Čolak već živi svoje snove.

“Ja već živim svoj san koji je bio igrati Ligu prvaka i za reprezentaciju. Sad imamo priliku kvalificirati se na SP i ja sam dio toga, to je već dio sna. Daj Bože da budemo u Kataru i da budem dio toga, to bi bio sljedeći korak u karijeri i dat ću sve da se kvalificiramo pa ćemo vidjeti”, zaključio je Čolak.

Izvor: Sportnet.rtl.hr.

Podijeli objavu