Podijeli objavu

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u klasi Ilca 7 (bivši Laser), koje je uz dosta poteškoća u srijedu okončano u Barceloni, piše Hina.

Srijeda je trebala biti dan odluke s čak tri finalna plova, ali se ispred Barcelone ponovno nije jedrilo zbog nepovoljnih uvjeta, i to čak treći od ukupno šest dana natjecanja. Nakon što su previsoki valovi ujutro spriječili izlazak flote na regatno polje, počela je kiša koja je natjerala regatni odbor da proglasi da se danas neće jedriti.

U takvim uvjetima 35-godišnji Stipanović je zadržao broncu, što je dvostrukom olimpijskom doprvaku i članu splitskog Mornara treća svjetska medalja. Godine 2010. bio je srebrni, a prošle godine je u Australiji uzeo broncu.

Ovo mu je ukupno deseta velika medalja u Laseru, a svjetska bronca je došla u istoj godini kao i olimpijsko srebro iz Tokija, pa Tonči može biti ponosan na 2021. godinu.

Stipanovićev klupski kolega i aktualni europski doprvak Filip Jurišić zauzeo je 21. poziciju sa 126 negativnih bodova, a treći hrvatski predstavnik Bruno Gašpić završio je kao 48. sa 194 negativna boda. Novozelanđanin Thomas Saunders novi je svjetski prvak, a srebrni je Irac Finn Lynch, navodi Index.hr.

Podijeli objavu