Podijeli objavu

Riječko Općinsko državno odvjetništvo završilo je istragu prošlogodišnje pogibije 21-godišnjeg motociklista na šumskom putu kod Lukeža, gdje je mladić izgubio život zbog postavljene sajle, piše Index.hr.

Iz odvjetništva su naveli kako su zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti podigli optužnicu protiv trojice muškaraca u dobi od 57, 61 i 67 godina. Tereti ih se da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva.

Mladić je poginuo na mjestu nesreće, imao je samo 21 godinu

“Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 10. studenog, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1960., 1964. i 1954.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 3. i 4. u svezi članka 215. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

Uslijed opisanog postupanja trojice okrivljenika je 9. kolovoza 2020. oko 20 sati došlo do smrtnog stradavanja oštećenika koji je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozljede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće”, stoji u priopćenju DORH-a.

Podijeli objavu