Podijeli objavu

Nakon Vedrana Ćorluke u stožer hrvatske nogometne reprezentacije priključio se još jedan srebrni ‘vatreni’ iz Rusije! Mario Mandžukić novi je dio struke i još jedan bivši reprezentativac kraj izbornika, piše 24 sata.hr.

Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju – zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju, rekao je Mario Mandžukić po dolasku u stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije.

Kao što smo najavili, srebrni ‘vatreni’ iz Rusije priključen je ‘vatrenima’, ovaj put kao trener. Mandžo se školuje za trenera u HNS-ovoj akademiji, želi poći tim putem, bivši suigrači ga obožavaju, a o njegovu ugledu, autoritetu i iskustvu ne treba dvojiti.

– Uključit ću u stožer još neke od bivših “vatrenih”. Svi ti dečki su to zaslužili, a i nas više respektiraju kad su nam takva imena na klupi. To mora biti dio imidža hrvatske reprezentacije – najavio je svojevremeno izbornik Dalić, a sad ispunio najave pa dodao:

– Uvijek govorim da ‘vatreni’ trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama. U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji.

Tako će ‘vatreni’ pojačani vjerojatno i onim ‘najvatrenijim’ po žaru na terenu u povijesti ići na Svjetsko prvenstvo u Katar i tamo braniti srebrnu medalju iz Rusije.

– Naravno da smo kao Savez podržali dogovor između izbornika i Marija koji će zasigurno dati važan doprinos radu stručnog stožera. Njegova igračka karijera, kako reprezentativna, tako i ona klupska, može biti uzor svakom mladom igraču, i ne sumnjam da će svi od njega moći puno naučiti. Kao igrač je bio simbol borbenosti, napornog rada, pobjedničkog garda i nepokolebljivog karaktera te me raduje što će te vrijednosti moći promovirati kao trener u A reprezentaciji – zaključio je predsjednik Saveza Marijan Kustić.

Podijeli objavu