Podijeli objavu
Davis Cup je evoluirao, ali još čekamo da sve “sjedne”, poručio je hrvatski tenisač Marin Čilić uoči početka Davis Cup turnira u Torinu na kojem hrvatsku reprezentaciju očekuju susreti s Australijom i Mađarskom, javlja Hina.
Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija).

U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina u tri grada (Madrid, Torino, Innsbruck), a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinala se igraju u Madridu, Innsbrucku i Torinu, a polufinala i finala u Madridu.

Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje nas predstavljaju u Torinu, a Hrvatsku prvo očekuje u četvrtak ogled protiv Australije, a u nedjelju će igrati protiv Mađarske.

“Svi smo još vezani uz stari Davis Cup, domaćinstva i gostovanja, te odlične atmosfere. No organizatori pokušavaju na različite načine doprinijeti tome i treba im dati nekoliko godina prostora da to pokušaju napraviti na najboljoj mogućoj razini. Mi smo jako motivirani, čekaju nas susreti s Australijom i Mađarskom i vjerujem da možemo napraviti solidan iskorak. Cilj je proći skupinu, ući u četvrtfinale, a dalje što bude, bude,” poručio je Čilić dodavši: “Imamo nova iskustva i Davis Cup nam je donio nove stvari, iako nam možda još nisu ‘sjele’.”

Čilić je rekorder u hrvatskom sastavu po broju godina u natjecanju, po odigranim susretima I pobjedama.

Podijeli objavu