Podijeli objavu

Na splitskom Županijskom sudu danas je zbog ubojstva muškarca, s kojim se sukobio u središtu grada, na 19 godina zatvora osuđen Željko Melvan (39) iz Splita, javlja Hina.

Melvan je 26. lipnja 2019. oko 20 sati u Sinjskoj ulici, u središtu grada ušao u verbalni sukob s Vedranom Marendićem (53) zvanim Sarun kojega je pljunuo, zatim mu odrezao komad kose, udario ga drškom noža po glavi i tri ga puta ubo po nogama, tijelu i prsima.

Marendić se borio za život nekoliko dana, no naposljetku je umro u bolnici. Melvanov motiv za napad na Marendića bio je dug od 3000 kuna.

Kažnjen s 40.000 kuna zbog vrijeđanja suda

Za vrijeme suđenja Melvan je predsjednici sudskog vijeća, sutkinji Ivoni Rupić, tvrdio da on s ubojstvom nema veze, no to na raspravama nije uspio i dokazati. Umjesto toga je vrijeđao sve djelatnike suda zbog čega je kažnjen s 40.000 kuna te u dva navrata nije mogao pratiti suđenje.

Nakon ubojstva, pet je mjeseci uspješno bježao policiji, a naposljetku je uhićen na benzinskoj postaji u Kninu. Zanimljivo je i da je tek tri dana nakon ubojstva jedan građanin u vrtu pronašao nož kojim je počinjen zločin, donosi Telegram.hr.

Podijeli objavu