Podijeli objavu
U subotu 04.12.2021 je održano Internacionalno natjecanje 5678 Community na kojem je ucestvovalo18 studija/skola/klubova i 700 igraca iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore , Hrvatske i Srbije.
Organizatori su iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Balet Mostar Arabesque ( BMA) se predstavio sa 10 koreografija u uzrastima: Mini, Kids, Teen iYouth u žanrovina klasičnog baleta, savremenog plesa i etno- karakternog, a u kategorijama: solo, duo, trio i mala grupa ( 4-8). Osvojio je SVA PRVA MJESTA, a Maia Zukanovic ( 8 god.) i Lentu za izvrsnost predstavljanja klasicne varijacije La fille mal gardee iz istoimenog baleta.

U okviru 4 specijalna priznanja, jedno je otišlo nasem BMA za izvrsnost koreografskog promisljanja Boja vjetra, contemporary, trio Kids (Marija Sunjić, Sara Ćurković i Leona Pehar).

Dakle: 33 zlatne medalje i diplome, 3 Zlatna pehara za tri grupne koreografije, jedna Lenta za izvrsnost plesa klasicne varijacije, te Specijalna nagrada za contemporary koreografiju!!

Umjetnička direktorica BMA, Atleta Ćehić, prof. baletske pedagogije, je tom prilikom izjavila: „U 8. Mjesecu ove godine smo imali izvrstan rezultat na svjetskoj razini: treće mjesto  u kategoriji Mini Kids Group, u Finalu Dance World Cup Trlford, Engleska, što nas je sve veoma obradovalo i učinilo ponosnim..
Da ovu godinu zaokružujemo ovako masovno lijepim rezultatom, je inponirajuće s jedne strane, ali i velika obaveza koja zna i opteretiti. U ovih 15 godina rada je postalo jasno da je Balet Mostar Arabesque nepobitno etablirana činjenica u edukativnom, koreografskom, kostimografskom promišljanju klasične, etno-karakterne i contemporary umjetnosti u Mostaru, BiH i šire..Uvijek sam zahvalna djeci na vrijednom radu i upornosti, na komunikativnosti i osjecaju za druženjem i dijeljenjem, na IZVRSNIM REZULTATIMA u okviru minimalnih uslova, dodatno opterećenih epidemiološkom situacijom. Veliko hvala roditeljima na povjerenju i poštovanju mog rada!“
Progledajmo.com
Podijeli objavu