Podijeli objavu

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u Ministarstvu obrane vojna priznanja povodom Dana HRZ-a i 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a nakon toga je dao izjavu za medije.

Ministar se osvrnuo na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao da je 200 milijuna eura pri nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale “maznuto” te na inzistiranje predsjednika da se ugovori o nabavi objave.

“Iste zemlje koje su se kod nas kandidirale javit će se u nekim drugim zemljama, zašto otkrivati detalje ugovora. Što se tiče ‘mažnjavanja’ 200 milijuna eura, imate PDV koji se plaća na nove proizvode i usluge i koji će doslovno biti zabilježen u Ministarstvu obrane, a razdužen u Ministarstvu financija. Taj novac ne ide iz Hrvatske”, kazao je.

“Imate iznos od 215 milijuna kuna koji se odnosi na izgradnju hangara, ali isto se tu nalaze dnevnice, smještaje i putovanja za ljude, operativni troškovi aviona… To je iznos podijeljen kroz tri godine. Sav novac je jasno iskazan, ali očito da netko nije sretan što je ovaj proces završio. Predsjednik je bio upoznat sa svim detaljima od prvog dana kad je krenuo natječaj. Ne može reći da nije znao detalje”, kazao je Banožić.

Izvor: Vijesti.hr

Podijeli objavu