Podijeli objavu

Protiv Zdravka Goranovića koji je jučer u kući u Somboru ubio suprugu i dvije kćeri, a potom presudio sebi, policijska uprava je u svibnju 2020. godine podnijela kaznenu prijavu zbog nasilja nad suprugom Mirjanom i kćeri.

Policiji ga je prijavila supruga, piše Telegraf.rs.

U kući koja se nalazi u Ulici Sime Šolaje u Somboru pronađena su četiri tijela, a kuća je gorjela. Nakon što je pobio kćeri i suprugu, Zdravko Goranović je zapalio kuću pa ubio i sebe.

Zlostavljanje se odvijalo u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Na prijedlog tužiteljstva određen mu je pritvor za vrijeme istrage jer se skrivao pa je prijetila opasnost od bijega. Zabranjeno mu je približavanje obitelji i naređeno da se iseli iz kuće. Uhićen je 30. srpnja ove godine, a 20. prosinca mu je sud, umjesto da mu ga na prijedlog tužiteljstva produlji, pritvor ukinuo, na što se tužiteljstvo žalilo. Devet dana nakon izlaska na slobodu je ubio suprugu i dvije kćeri.

“Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podiglo je nakon provedene istrage optužnicu protiv Zdravka Goranovića, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 194. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, te protiv njegove biv. -žena i kćer. Optužnicom se okrivljenik teretio za radnje poduzete u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Kaznenu prijavu protiv imenovanog ovom tijelu podnijela je Policijska uprava u Somboru, nakon što je bivša supruga, koja je povrijeđena, prijavila događaj u svibnju 2020. godine. Ova kaznena prijava je prva i jedina kaznena prijava podnesena protiv Zdravka Goranovića za kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 194. Kaznenog zakona”, rekli su za Telegraf.rs iz tužiteljstva.

Prema njihovim riječima, protiv Goranovića su nakon prijave izrečene hitne mjere, koje su kasnije i produljene na prijedlog tužiteljstva.

“Istovremeno, tužiteljstvo je Osnovnom sudu u Somboru, u izvanparničnom postupku, podiglo tužbu za izricanje mjera zaštite od nasilja u obitelji, a donesena je i presuda kojom se Zdravku Goranoviću zabranjuje uznemiravanje supruge i djece, a naređena mu je i deložacija iz obiteljske kuće”, kažu iz državnog odvjetništva.

Pritvor je određen s obzirom na to da se skrivao i prijetila je opasnost od bijega.

“Dana 30. srpnja 2021. godine lišen je slobode i od tada se po ranije dostavljenom prijedlogu tužiteljstva nalazi u pritvoru. Optužnica protiv njega već je podignuta i potvrđena na Osnovnom sudu u Somboru”, navodi državno odvjetništvo.

Na ročištu za glavnu raspravu održanom 20. prosinca ove godine, kada je okončan sudski postupak, tužiteljstvo je predložilo produljenje pritvora optuženima.

“Okrivljenik je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri mjeseca, a pritvor nije produljen, već je ukinut. Nakon zaprimanja rješenja o ukidanju pritvora, tužilaštvo je odmah uložilo žalbu”, rekli su iz tužiteljstva.

Izvor: Vijesti.hr

Podijeli objavu