Podijeli objavu

Kao što je i najavio, izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je konačni popis igrača za Europsko prvensto u Mađarskoj i Slovačkoj koje se igra od 13. – 30. siječnja 2022. godine, odnosno za završne pripreme, uključujući i Croatia Cup u Osijeku, objavljeno je na službenoj stranici HRS-a.

Na popisu se nalazi 18 igrača. Uz tri vratara, po dva krila i tri kružna napadača, tu je i osam vanjskih igrača. Nakon završnih priprema u Osijeku koje počinju na Novu godinu i traju do 11. siječnja, izbornik će odlučiti kojih 16 igrača će prijaviti za prvi krug natjecanja. Na listi pričuva nalazi se još pet rukometaša koji mogu biti pozvani naknadno ukaže li se za to potreba. Svi oni nastavljaju s treninzima u svojim klubovima, a izborniku su potvrdili svoju spremnost da uskoče u svakom trenutku ukoliko dođe do ozljede ili bolesti nekog igrača tijekom završnih priprema ili samog Europskog prvenstva.

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa. 6. siječnja u 16:45h igrat će protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom. Obje te zemlje sudionice su europske smotre u Mađarskoj i Slovačkoj, piše Slobodna Dalmacija.

POPIS IGRAČA:

Ivan Pešić (TVB Stuttgart)
Mate Šunjić (US Ivry Handball)
Matej Mandić (PPD Zagreb)
David Mandić (PPD Zagreb)
Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock)
Ivan Čupić (PPD Zagreb)
Filip Glavaš (Trimo Trebnje)
Leon Šušnja (Orlen Wisla Plock)
Marin Šipić (PPD Zagreb)
Nikola Grahovac (PPD Zagreb)
Domagoj Duvnjak (THW Kiel)
Luka Cindrić (Barca)
Halil Jaganjac (Nexe)
Zvonimir Srna (PPD Zagreb)
Marko Mamić (DFHK Leipzig)
Ante Gadža (Vardar 1961)
Ivan Martinović (TSV Hannover – Burgdorf)
Luka Šebetić (HC Motor)

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

Marin Šego (Montpellier)
Marino Marić (MT Melsungen)
Igor Karačić (Lomza Vive Kielce)
Šime Ivić (DFHK Leipzig)
Tin Lučin (Orlen Wisla Plock)

Podijeli objavu