Podijeli objavu

U Sloveniji se nastavlja trend povećanja broja zaraženih, pa vlasti najavljuju uvođenje novih restriktivnih mjera već na početku sljedeće godine, javlja Hina.

“Vjerojatno nas čekaju najviše brojke zaraženih od početka ove epidemije, nadam se da ne i najveći broj hospitaliziranih, osobito onih s drastičnim posljedicama”, kazao je u srijedu navečer u razgovoru za Slovensku televiziju premijer Janez Janša, dodavši da građane očekuju “teški tjedni i mjeseci” u kojima će trebati poduzeti strože mjere, kako bi se širenje epidemije uzrokovano omikron varijantom virusa ograničilo.

‘Vrlo je vjerojatno da ćemo se opet morati odreći nekih sloboda zbog mjera koje se donose i drugdje po Europi, u zemljama gdje je omikron već postao dominantan”, kazao je Janša.

On je odbacio česte kritike da je njegova vlada loše upravljala dosadašnjim tijekom epidemije ili neadekvatno komunicirala s javnošću, stvarajući tako otpor prema mjerama i cijepljenju, rekavši da je činila ono što i druge zemlje u Europi, te da su se za razliku od tih sredina u Sloveniji vladinim potezima suprotstavljali oporba i vodeći mediji.

U bolnicama je 574 covid pacijenata, dva više nego u srijedu, no epidemiolozi očekuju da će do većeg porasta hospitalizacija doći kroz tjedan-dva i da će omikron varijanta i u Sloveniji uskoro postati dominantna, navodi Tportal.hr.

Podijeli objavu