Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković prilikom posjeta Splitu osvrnuo se na slučaj nestalog Mateja Periša u Beogradu, javlja Večernji.hr.

– Zatražio sam od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da uputi ekipu naših predstavnika policije, oni su na putu u Beograd, želimo zahvaliti srpskoj policiji na svemu što čini i dati i svoj doprinos. Cijelo vrijeme radimo na dvije piste. Jedna je direktni razgovor s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naše veleposlanstvo provodi sa srpskim vlastima – rekao je Plenković.

Komentirao je i reakciju srpskog ministra Aleksandra Vulina čije je ministarstvo kritiziralo hrvatskog premijera da nepotrebno i podcjenjivački spominje srpskog ministra unutarnjih poslova.

– Nema tu ničega, uvijek netko neku izjavu skrati i onda to nema veze sa supstancijom. Ono što je ključno jest da obitelj Periš i cijela hrvatska javnost dobiju cjelovitu informaciju. A to ćemo znati kada se svi elementi istraže do kraja. Cjelinu slike u ovom trenutku, kao što je poznato, još nemamo – zaključio je premijer Plenković.

Podijeli objavu