Podijeli objavu

Još uvijek traju policijski izvidi vezani uz zapljenu 62 kilograma kokaina i 220 kilograma heroina u luci Ploče u listopadu i studenome prošle godine, u srijedu je rekao pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac. Naglasio je kako hrvatska policija na svakodnevnoj bazi surađuje s Agencijom SAD-a za borbu protiv narkotika (DEA) koja ima svoj ured u Zagrebu od 2016., što po njegovoj ocjeni nije slučajno.

“Sve što se događa, pogotovo kada je u pitanju Južna Amerika, DEA ima informacije te ih dijeli s nama”, rekao je. Naglasio je kako je luka Ploče samo jedna od luka koja se koristi kako bi se droga dovezla u Europu.
Također iskoristio je priliku te podsjetio da je MUP u srijedu potpisao memorandum o suradnji s DEA-om koja je hrvatsku policiju, istaknuo je, prepoznala kao najpouzdanijeg partnera u ovom dijelu Europe.

Podsjećamo, Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava u utorak je predstavila rezultate dvije zapljene droga u suradnji s Carinom u listopadu i studenome prošle godine, kada su u Luci Ploče pronađena 62 kilograma kokaina i 220 kilograma heroina, što je najveća zapljena heroina dosad u Hrvatskoj. Pretražen je kontejner s broda koji je iz Iraka prevozio 80 olovnih ploča u kojima je pronađeno 296 paketića s 220 kilograma heroina, dok su policijski ronioci 3. studenoga iste godine na dubini od 16 metara pod morem pronašli parazit-spremnik pričvršćen za podnožje broda, a u kojem su pronađena 54 paketa sa 62 kilograma kokaina.

Ukupna procijenjena vrijednost zaplijenjene droge je oko 17 milijuna eura, a bila je namijenjena zapadnoeuropskom tržištu, donosi Dnevno.hr.

Podijeli objavu