Podijeli objavu

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, mnoge su zemlje najvećoj zemlji svijeta uvele sankcije, a među njima je i Hrvatska. Rusija je nakon invazije na Ukrajinu pod žestokim gospodarskim, ekonomskim i političkim sankcijama Zapada.

Naime, uveli smo mjeru zabrane letenja ruskim avionima u hrvatskom zračnom prostoru, a Ukrajincima smo poslali vojnu opremu i oružje, o čemu Vladimir Putin zasigurno nema pozitivno mišljenje.

O tome govori i njegova navodna posljednja naredba administraciji.

‘Sastavite mi popis zemalja u roku od dva dana’

Times of Israel poziva se na izvještaj agencije RIA-Novosti i tvrdi kako je Vladimir Putin naredio svojoj administraciji da mu u roku od dva dana sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji.

Međutim, nije poznato koja je svrha tog popisa.

“Sankcije koje Zapad uvodi jednako su teške kao objava rata, ali do toga, hvala Bogu, nije došlo”, rekao je nedavno Putin.

No, sada je, prema Ria Novosti agenciji, naredio sastavljanje popisa zemalja koje su Rusiji uvele sankcije, koji baš nije tako mali.

Putinova prijetnja

Hrvatska je, osim što je uvela mjeru zabranje letenja ruskim avionima u hrvatskom zračnom prostoru, podržala i odluku Europske unije da se neke ruske banke isključe iz SWIFTA.

Podsjetimo, Rusija je još ranije otvoreno zaprijetila da će sve zemlje koje isporučuju oružje Ukrajini snositi odgovornost ako ono bude korišteno tijekom ruske operacije u toj zemlji.

Hrvatska je Ukrajini poslala zaštitnu opremu i oružje vrijedno 124 milijuna kuna za što je ministar Mario Banožić rekao da se mogu opremiti četiri brigade.

Podijeli objavu