Naslovnica Marketing

Marketing

Zašto se oglašavati na internetu?
Internet u BiH koristi oko 52% stanovništva (podaci iz svibnja 2011.) Internet portali su dostupni 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, svim korisnicima u svijetu koji imaju pristup Internetu. Korisnici sami biraju kada će pristupiti Web portalima, dok primjerice kod TV-a postoji vrijeme emitiranja: tko se u to doba zatekne pred ekranom vidi emitiranu reklamu. To nije zanemarivo, jer kad korisnik odluči posjetiti određene stranice, veća je vjerojatnost da će lakše prihvatiti informacije, i to ne samo one koje sam traži, nego i one koje mu se tamo nude.
Obzirom da se radi o interaktivnom i multimedijalnom medijima u kojima se informacije neprestano obnavljaju, korisnicima Internet portala dostupne su uvijek najnovije informacije, fotografije s mjesta zbivanja, video i audio snimci, a komunikacija s korisnicima je dvosmjerna.
Oglašavanjem na internetskim portalima je dobra za izgrađivanje imidža vaše tvrtke. Što ste više prisutni na općenitim portalima, veća je vjerojatnost da će ljudi zapamtiti ime vaše tvrtke i da će im vaše ime pasti na pamet upravo u trenutku kada zatrebaju vaše usluge.
Oglašavanje na Internetu osigurava vam povećanje posjećenosti vašeg web site-a što rezultira povećanjem potražnje za proizvodima i uslugama koje nudite. Što se više oglašavate online, dostupni ste većem broju posjetitelja, a samim tim i većem broju potencijalnih klijenata.
Progledajmo.com
Grupa nezadovoljnika  radom političara i političkih stranaka,  u Mostaru 01.Lipanj 2017. godine u rad je pustio internetski portal  Progledajmo.com.  Portal donosi političke i gospodarske vijesti iz zemlje i svijeta, vijesti iz sporta, kulture, tehnologije, različite zanimljivosti , intervjue, kolumne i još dosta korisnih informacija koje se mogu biti posjetom web stranice  www.progledajmo.com
Progledajmo.com  razlikuje se od ostalih portala u BiH po tome što je 30 posto svog prostora osigurao za sve građane BiH koji se žele uključiti u uređivačku politiku portala, također i za izgnane po cjelom svijetu . U veoma kratkom razdoblju portal se etablirao kao jedan od najvećih na području BiH. Radišnost, profesionalnost i poštivanje novinarskih načela osnovne su odrednice rada ekipe portala Progledajmo.com.
Progledajmo.com  mjesečno bilježi između  posjeta (gledano prema Google Analytics statistikama),  a portal mjesečno ima oko  različitih posjetitelja (Absolute Unique Visitors). Navedene brojke se svakodnevno povećavaju.

Koliko košta?
Oglašavanje na Internetu jeftinije je nego oglašavanje u većini drugih medijima. Osim toga Internet oglašavanje je učinkovitije od oglašavanja u ostalim medijima ako svoje reklamne poruke usmjeravate prema ciljnoj skupini jer se vaš oglas prikazuje jedino onima koji su zaista zainteresirani za tip usluga ili proizvoda kakve nudite. Progledajmo.com nudi oglašivačima mogućnost postavljanje reklame na dio/ kategoriju stranice koji najbolje odgovara vašem proizvodu ili usluzi, odabirom rubrika na kojima će se prikazivati njihove reklame. Tako možete odabrati da se Vaša reklama prikazuje na svim stranicama (naslovnica + podstranice), ili odabrati prikazivanje samo na naslovnoj stranici, odnosno samo na vijestima iz jedne od rubrika (sport, gospodarstvo, lifestyle, automobili, kultura…)
Cijene oglasnih površina na Internet portalu Progledajmo.com su izražene u CPM (cost per mile), odnosno izražena cijena se odnosi za 1000 prikazivanja Vaše reklame. Cijena ovisi od željene pozicije i količine zakupa prikazivanja. Za precizne ponude za oglašavanje na željenoj poziciji i za željenu količinu prikazivanja molimo pošaljite upit našem odjelu marketinga na mail: [email protected]
Progledajmo.com na zahtjev oglašivača može isporučiti izvješće o realiziranoj reklamnoj kampanji. Izvješće prikazuje broj realiziranih prikazivanja reklamnog bannera, a može prikazivati i broj klikova na isti.

CJENOVNIK
OGLAŠAVANJA NA PORTALU progledajmo.com 

BANERI

Cijena banera po trajanju  (CPD – 30 dana + PDV)

ZAGLAVLJE (728x90px)

Prikazuje se na vrhu pri otvaranju bilo koje stranice – desktop/mobile: 500 KM

Sidebar 1 (300x600px)

Prikazuje se pri otvaranju bilo koje stranice – desktop/mobile: 400 KM

Sidebar 2 (300x300px)

Prikazuje se pri otvaranju bilo koje stranice – desktop/mobile: 250 KM

Sidebar 3 (300x150px)

Prikazuje se pri otvaranju bilo koje stranice – desktop/mobile: 150 KM

In Text (728x90px)

Prikazuje se unutar svakog članka – desktop/mobile: 250 KM

EndOfArticle (728x90px)

Prikazuje se na kraju svakog članka – desktop/mobile: 150 KM

SPONZORIRANI ČLANAK

Sponzorirani članak je vid oglašavanja koji podrazumijeva objavu naručenog članka na portalu Progledajmo.com. Članak može sadržavati tekst, fotografije i video. Objavljuje se na naslovnici portala u sklopu Promo rubrike gdje se zadržava tri dana od trenutka objave. Fotografske i novinarske usluge se dodatno naplaćuju.

Objava sponzoriranog članka: 800,00 KM

Novinarske usluge: 250,00 KM

Fotografske usluge: 250,00 KM

PR USLUGE

Tekst + foto: 300.00 KM

Tekst + foto +video: 450.00 KM 

NAPOMENA: Veličina pojedinih banera se može prilagoditi Vašim potrebama i ne mora biti standardna.